Uitjes

Het Schildmeer is niet in de geschiedenisboeken te vinden. Het is door de eeuwen heen een origineel gebied gebleven. Wat je ook van de Provincie Groningen kunt zeggen. Het Schildmeer is nl. L-Meer gelegen tussen de dorpjes Steendam, Overschild, Schildwolde, Hellum en Siddeburen. Het gebied was vroeger rondom rijk bebost, daar wijzen namen als Woldstreek, Duurswold en Schildwolde op. Het Schildmeer en haar omgeving heeft een oppervlakte van 350 hectare en dient als boezem voor het waterschap. Waar de naam Schildmeer vandaan komt is niet bekend. Er zijn verschillende theorieën over gemaakt. Zo komt in Engeland de naam Schildmeer voor als Scelfremaere, schelf betekent riet. Het Schildmeer ligt het dichts bij het dorpje Steendam. Dit dorpje maakt evenals Schildmeer deel uit van de gemeente Slochteren. Steendam schijnt in vroegere tijden nog tussen diverse meren te hebben gelegen, de weg er naartoe was zeer drassig. Om de weg te verstevigen legde men een dam van stenen. Hierdoor is waarschijnlijk de naam Steendam ontstaan.

Recreatie en Watersportcentrum De Otter

Recreatie en watersportcentrum De Otter ligt in het centrum van de provincie Groningen. De omgeving is ideaal voor diverse uitstapjes. Bijvoorbeeld naar Appingedam een gezellig oud stadje, met de bekende overhangende keukens boven het water. De stad Groningen zelf ligt op 10 minuten rijden en dagtripjes naar Duitsland of naar de Waddeneilanden is zeker mogelijk.

Centrale ligging

Het Schildmeer ligt centraal tussen grote steden en plaatsen. Binnen een straal van 25 km liggen de steden Groningen, Delfzijl, Veendam en Winschoten.

Camping De Otter heeft een oppervlakte van ongeveer 10 hectare en ligt aan de zuidkant van het Schildmeer. Het meer is zeer geschikt om te zeilen, roeien, kanovaren, zwemmen en de surfsport. En vooral de hengelsport niet te vergeten. Er zijn diverse soorten vis te vangen.

De Otter is een schitterende locatie voor uw vakantie. U kunt bij ons terecht voor het huren van een stacaravan, trekkershut, chalets of bungalow. Daarnaast verhuren wij zeilboten, motorboten, kano's, surfplanken, fietsen, skelters en grote steps.

Tijdens, uw vakantie kunt u gebruik maken van ons draadloos internetsysteem, zo kunt u altijd op de hoogte blijven.

Voor meer dagtrips , bij de receptie liggen diverse folders.